Виртуализация

Neterra автоматизира конфигурирането на облачната услуга Cloudware

Владимир Владков

Нов дизайн и функционалности предлага сайтът на облачната услуга Cloudware, пусната през 2012 г. от Neterra. Чрез обновената услуга потребителите много по-бързо и лесно наемат сървър и го задействат в работен режим. Автоматизираното провизиране на сървъри свежда времето за подготовката на машината до 15 минути, като за това време потребителят получава достъп до готов сървър с избраната от него и вече инсталирана операционна система. Не е необходимо допълнително време за изчакване или настройка, обясняват от компанията.

От Neterra все пак казват, че ако клиентът има много специфични изисквания, времето за изчакване може да е по-дълго. "В повечето случаи Cloudware ще ви предостави желаната конфигурация и операционна система изненадващо бързо", допълват от оператора.

Neterra автоматизира конфигурирането на облачната услуга Cloudware

Компанията напомня и предимствата на услугата, пусната преди повече от 6 години. "Използването както на облачните, така и на физическите сървъри на Cloudware в центровете за данни на Neterra има редица предимства в сравнение със закупуването и поддържането на собствени сървъри", твърдят от оператора. Сред тях са по-ниски разходи за поддръжка, включително за електроенергия и охлаждане, по-лесни подобрения на машините, по-голяма сигурност, защита от атаки тип DDoS, както и 24 по 7 техническа поддръжка, включваща мониторинг и предупреждения за възможни проблеми от екипа за поддръжка.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X