Телеком Услуги

ICTalks #56 – за новите придобивания на "Виваком" и пазара на ТВ и интернет у нас

Иван Гайдаров

В новия епизод 56 на подкаста ICTalks главният редактор на Computerworld.bg и Networkworld България Владимир Владков коментира последните новини от пазара на ТВ и интернет услугите у нас и покупката на двата популярни в София кабелни оператори от "Виваком".

"Такива сделки с по-малки оператори доста често се извършват, без да се шуми много около тях. Докато сега новите собственици на "Виваком" предприеха доста активна кампания, обявявайки всички свои придобивки в България. Ще видим как се ще развива оттук нататък пазарът специално на пакетни услуги, тъй като и ComNet Sofia, и Net1 особено, са сред сравнително големите доставчици на интернет и телевизия", обясни той.

"От гледна точка на "Виваком" това е придобиване на сериозен брой абонати и сериозна допълнителна мрежа. Досега органичният растеж дава някакъв резултат, но не чак толкова добър, в сравнение с това да закупи вече готов доставчик. Това личи и от данните на КРС. Последният доклад е за 2019 година, но там ясно си личи, че по брой фиксирани абонати БТК е на първо място, но промяната между 2018 и 2019 година е в някакви части от процента, както по отношение на приходите, така и по отношение на абонатите. Така че явно това не дава съществен резултат и затова, предполагам, че са проучили всички възможни компании, които биха могли да допринесат за подобряване на пазарния дял както по брой абонати, така и по приходи, и са избрали точно тези две компании", обясни още Владков.

И още:
  • Останаха ли още компании - кабелни оператори, които да не са влезли в този процес на окрупняване?
  • Какви са последните тенденции на телекомуникационния пазар?
Слушай ТУК.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X