Телеком Услуги

NetIX разширява глобалното си присъствие

Иван Гайдаров

NetIX - глобална платформа за свързаност и обмен на данни от групата на Нетера - разшири присъствието си на южноамериканския пазар, в Европа, Русия и САЩ. Това значително увеличи възможностите за членовете на NetIX да се свързват и да осъществяват високоскоростен обмен на данни с нови хъбове и дейта центрове в Рио де Жанейро, Форталеза, Амстердам, Флорида, Москва, Ашбърн и Мадрид.

Към портфолиото на NetIX се прибавят две нови точки на присъствие в Бразилия - в Рио де Жанейро и Форталеза, и свързаност с нова платформа за обмен на данни IX.br. През септември NetIX добави други две интернет борси към своята мрежа - Speed-IX в Амстердам - Холандия, и FL-IX във Флорида - САЩ. Паралелно с това NetIX надгради присъствието си и увеличи капацитетите си в Москва - Русия, Ашбърн - САЩ, и Мадрид - Испания.

Фабрисио Коста, регионален директор на NetIX за Южна Америка, коментира експанзията в Бразилия така: "Пиърингът е широко използван начин за свързване с Европа, а през последните години неговата популярност в Южна Америка рязко нарасна. В Бразилия все повече се търсят по-добри, бързи и рентабилни начини за достъп и споделяне на съдържание. Чрез уникалното решение на NetIX бразилските мрежи лесно получават достъп до по-труднодостъпни и нишови платформи за обмен на данни в Европа, при това само чрез една връзка и един порт".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X