Телеком Услуги

Qualcomm представи 5G модем от трето поколение

Иван Гайдаров

Qualcomm представи своя 5G модем от трето поколение, предлагащ възможности за агрегиране на разширен спектър, които според компанията ще предложат определени предимства, свързани с производителността на устройствата, тъй като операторите преминават към самостоятелни (SA) 5G мрежи.

Snapdragon X60 има първата 5nm базова лента в света, подобрена производителност на mmWave честоти и позволява по-добро използване на фрагментирани спектър активи в сравнение с предишните поколения.

От компанията добавят, че най-новият модем е първият, който осигурява агрегация между mmWave и диапазони под 6GHz. Snapdragon X60 е съвместим и с 5G гласови възможности, за да отговори на тенденцията операторите да заменят NSA мрежите с SA мрежи.

Qualcomm заявява, че модемът има възможности за спектърна агрегация във всички "ключови 5G диапазони и комбинации", като уточнява, че включва "дуплекс с честотно деление и дуплекс с времево деление".

Кристиано Амон, президент на Qualcomm, заявява, че RF-платформата за модем предлага "широки възможности за агрегиране на спектъра за подхранване на бързото разширяване на 5G внедряването, като същевременно повишава покритието, енергийната ефективност и производителността на мобилните устройства", преди старта на SA мрежите тази година.

Snapdragon X60 също така съдържа 5G mmWave модула на компанията от трето поколение - QTM535.

Новият модем се появява година след предшественика си Snapdragon X55, а производителят на чипове обяви, че доставките трябва да започнат през следващите седмици, като премиум смартфоните с него се очаква да излязат на пазара в началото на 2021 година.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X