Телеком Услуги

Nokia, АТ&T и Sprint се отказаха от MWC – дали това не е краят на изложението?

Владимир Владков

Финландският телеком доставчик също обяви, че се отказва от представянето си на Световния мобилен конгрес 2020.

Новината последва решението на другия голям конкурент Ericsson да се оттегли още миналата седмица. По късно се отказа и Cisco, Samsung Networks все още обмисля, и сякаш от големите доставчици на телекомуникационно оборудване остана само Huawei.

"Здравето и безопасността на нашите служители са наш абсолютен приоритет, ние също така осъзнаваме, че носим отговорност пред индустрията и нашите клиенти, се казва в съобщението на Nokia. - С оглед на това отделихме необходимото време за оценка на бързопроменящата се ситуация, консултираме се с GSMA и други заинтересовани страни, както и редовно с външни експерти и органи и планираме да управляваме рисковете въз основа на широк спектър от сценарии."

"Заключенията от всички тези процеси водят до разумното решение да отменим участието си в Световния мобилен конгрес. Искаме да изразим благодарността си към GSMA, правителствата на Китай и Испания, както и на Generalitat на Каталуния и много други, които работиха неуморно за справяне с предизвикателствата, произтичащи от новия коронавирус, и имат пълната ни подкрепа."

Nokia, подобно на много други, които се оттеглиха, ще се опита да спази ангажиментите за срещите, които е поела, но това няма да е лесно. След като се оказа, че много професионалисти в телекомуникационната индустрия няма да бъдат налични, след като запазиха тази седмица в графиците си месеци преди събитието.

Наистина е трудно да разбере как събитието ще се проведе нормално. Повечето от най-значимите доставчици няма да са там и изглежда, че основните оператори не изостават, включително американските AT&T и Sprint. Cмущаващо бързо рисковете за здравето, възникнали в другия край на света, доведоха до почти пълното проваляне на огромно начинание като MWC . Още по-тревожно за GSMA ще бъде, ако много хора успеят да постигнат по-голямата част от онова, което бяха предвидили, без да присъстват, тъй като това може да ги накара да се замислят дали си заслужават всички тези разходи.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X