Телеком Услуги

Телекоми искат обща европейска политика в дигиталната индустрия

Иван Гайдаров

Ръководителите на най-големите телекомуникационни групи в Европейския съюз призоваха за последователна политика в сферата на дигиталната индустрия, наред с мерките за намаляване на разходите за разполагане на фиксирани и мобилни мрежи.

Изявлението, публикувано от European Telecommunications Network Operators’ Association (ETNO) и подписано от изпълнителните директори на членовете ѝ, очертава четири фокусни области, които биха осигурили оптимално използване на дигиталните комуникационни мрежи за стимулиране на индустриални и обществени промени.

Ръководителите призоваха за обща стратегия, подкрепена от политици, индустриални лидери и други организации в рамките на икономическия блок.

Предложените мерки включват обединена индустриална политика за подпомагане на бизнеса в региона да се конкурира на глобалната сцена; мерки, позволяващи "европейска иновация" в сферите на IoT и AI; правила за намаляване на разходите за поддръжка на мрежовата инфраструктура; мерки срещу фрагментацията на телекомуникационния пазар.

Групата заявява, че предложените от нея мерки ще помогнат за постигане на по-широките цели, очертани от новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която официално встъпи в длъжност на 1 декември.

Списъкът на компаниите, подкрепящи документа, включва Deutsche Telekom, Vodafone Group, Orange, Telefonica и Telenor.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X