Мобилни Мрежи

SK Telecom и Deutsche Telekom ще си сътрудничат за 5G

Владимир Владков

На среща, посетена от почти 100 големи шефове на компании, корейският оператор SK Telecom и германският Deutsche Telekom обявиха партньорство с амбиция за откриването на обещаващи нови приходи в епохата на 5G. Така обяснено, 5G не е нещо ново. Това е по-голяма, по-бърза мрежа от 4G, но тя едва ли ще задоволи финансовите нужди на телекомите, които трябва да инвестират много големи суми в бъдещите мрежи. Съвместното дружество, създадено в резултат на това партньорство, ще получи задачата да разработва нови 5G технологии.

Първоначалният фокус ще бъде разработката на 5G повторител и вътрешносградно 5G решение, както и Multipath UDP решение за управление на свързаност без проблеми и технология MPEG Media Transport (MMT) за мултимедийно поточно предаване с малко времезакъснение.

"Чрез партньорството с компании от целия свят SK Telecom се стреми да разшири реалността на мобилните комуникации и се превръща в глобална ИКТ компания", каза Парк Юнгхо, главен изпълнителен директор на SK Telecom.

"Партньорството между DT и SK Telecom е от стратегическо значение и за двете компании , допълни Тимотеус Хьоджис, CEO на DT. - Искаме да работим заедно за постигане на видим резултат и за подсилване на нашето партньорство чрез по-тясно техничестко сътрудничество."

Този сорт съвместна инвестиция не е изненада, тъй като двата оператора подписаха меморандум за сътрудничество (MOU) на Световния мобилен конгрес в Барселона през февруари 2019. Освен това новият вицепрезидент на DT, отговарящ за технологичните иновации, е бил СТО на корейския телеком.

Като част от споразумението SK Telecom ще допринесе с $30 млн. за DTCP, инвестиционна група с активи за над $1,7 милиарда, която се управлява и съветва от Deutsche Telekom. Групата има за задача да търси нови инвестиционни възможности в технологичните, медийни и телекомуникационни сектори в Европа, САЩ и Израел. Гледайки и в друга посока, DTCP ще отвори офис и в Сеул, за да идентифицира нови възможности със SK в Азия.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X