Мобилни Услуги

Щатската Verizon смята, че с 5G в Европа ще има пак безлимитни тарифи

Владимир Владков

Президентът на Verizon Wireless Ронан Дън призова операторите в Европа да въведат безлимитни тарифи за данни, които да подкрепят въвеждането на 5G мрежите и асоциирани2 с тях скок в употребата на данни

По време на дискусия за печелившите сценарии на употреба на 5G, той отбеляза пазарната динамика в САЩ и географските фактори, които са допринесли страната да бъде "доста по-напред" по отношение на внедряването на новата мрежова технология в сравнение с повечето телекоми в Европа.

Дън, който преди да се присъедини към щатския оператор Verizon управляваше мрежата на Telefonica във Великобритания, каза, че преди пускането на 5G потребителите на безлимитните планове на Verizon са използвали 40GB данни на месец, а след това употребата е скочила в пъти. "При тези обстоятелства първата услуга, която ще се възползва от 5G, е увеличеното потребление на мобилни данни и по-ниските разходи за поддръжка на високоскоростната инфраструктура", каза Дън.

Той подчерта огромния потенциал на 5G технологията, включително предоставяне на фиксиран безжичен достъп, една от основните услуги, предоставени от Verizon чрез нейната 5G мрежа.

Корейският SK Telecom, сред първите телекоми със задействана 5G мрежа, наблегна върху необходимостта от предоставяне на гаранции за качеството на услугата и важността на новите бизнес сценарии, които все още не са покрити от технологията. "Трябва да ускорим откриването на нови бизнес сценарии", каза техническият шеф на корейския телеком, давайки за пример често срещаните области като мобилни игри, безпилотни коли и свързаната индустрия. Той препоръча на операторите да работят в по-тясно сътрудничество с различни партньори и другите индустрии, за да открият печеливши за всички страни начини на използване на 5G технологията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X