Телеком Услуги

Samsung започва масово производство на 5G чипове

Network World

Samsung започна масово производство на 5G чиповете, които захранват първия съвместим с новия стандарт смартфон на компанията - Galaxy S10 5G. Чипсетите, които вече излизат от производствената линия на технологичния гигант, включват модема Exynos Modem 5100; нов едночипов радиочестотен Exynos RF 5500; и модулатора за захранване Exynos SM 5800.

В свое изявление Samsung обяви, че Exynos Modem 5100 поддържа мрежи, работещи на честоти под 6GHz и mmWave, както и 2G, 3G и 4G ленти в един чип. Трансивърът и модулаторът поддържат стари и под-6GHz мрежи.

 

Exynos Modem 5100 беше представен през август 2018 г. като първия в света 5G модем, който е съвместим със стандарта 3GPP 5G New Radio (NR).

Инюп Канг, президент на Samsung System LSI Business, коментира: „Samsung е иноватор в технологиите за мобилни комуникации със силно портфолио от доказани на пазара решения и ние сме добре подготвени да разширим лидерството си в 5G сегмента.” Samsung обяви също така, че работи за разширяване на възможностите на трансивъра, който поддържа 4×4 MIMO и 256QAM, за да може той да работи и с mmWave спектър.

Galaxy S10 5G ще бъде пуснат в продажба в Южна Корея утре (5 април), а в същия ден трите мобилни оператора в страната ще преминат към 5G услуги за потребителите.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X