Телеком Услуги

MediaTek ще внедрява машинно обучение в масов чип

Владимир Владков

MediaTek иска да осигури възможности за машинно обучение на все повече смартфони от среден клас, като добавят съвместимост с пакета на Google ML Kit към своя чипсет Helio P90.

ML Kit дава възможност на разработчиците да добавят способността за машинно обучение на Google към приложения за Android и iOS, използвайки нови редове код или стандартен API интерфейс. MediaTek каза, че е внедрила моделите на ML Kit, за да гарантира, че те могат да бъдат ускорени ефективно от вградения изчислителен механизъм APU 2.0 в Helio P90.

ТиЕл Лий, генерален директор на поделението за безжични комуникации на MediaTek, обясни в изявление, че съвместимостта с ML Kit ще предостави „правилните инструменти на потребителите на смартфони да приложат машинното обучение към ежедневните приложения и ще помогнат за задействане на премиум функции на моделите за масовия пазар“.

MediaTek представи своя чипсет Helio P90 през декември 2018 г. Той осигурява силен фокус върху възможностите за изкуствен интелект и камерата, както и поддръжка на Google Lens и ARCore.

Тайванският производител MediaTek прогнозира, че приходите за сегашното тримесечие ще са в размер между TWD 48,7 милиарда ($1,6 млрд.) и TWD 53,5 млрд. ($1,73 млрд.), но DigiTimes обяви, че силните продажби на чипсета Helio P90 ще помогнат на компанията да вдигне приходите си до 60 милиарда тайвански долара (около $1,95 млрд.) за второто фискално тримесечие.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X