Телеком Услуги

AT&T ще пусне 5G телефон на Samsung

Владимир Владков

Щатският оператор AT&T обяви, че ще пусне съвместим с 5G смартфон на Samsung през първата половина на 2019 г., само ден, след като големият му конкурент Verizon разкри подобен ход. В официално изявление на AT&T пише, че ще „изгражда своята линия от 5G устройства с 5G телефон на Samsung“, който ще стане второто мобилно 5G устройство в тази линия след мобилния хотспот Nighthawk 5G. Той е планиран да се появи до края на декември т.г.

Съобщението от AT&T опровергава появилите се слухове, че сделката на Verizon със Samsung е ексклузивна. Verizon и Samsung потвърдиха, че са направили концептуален модел (proof of concept) на новото устройство, което използва бъдещата платформа на Qualcomm Snapdragon Mobile. Qualcomm ще представи платформата си днес, 4 декември, на своя технологичен форум в Хавай.

AT&T обясни, че след пускането на смартфона на Samsung, компанията ще предостави на своите абонати съответен план за достъп до 5G мрежата, като вариантите на тези 5G планове ще станат известни до края на тази година.

AT&T демонстрира възможностите на 5G за виртуално холограмно присъствие.

„Заедно със Samsung планираме да предложим най-доброто от технологиите и иновациите на нашите потребители, каза Дейвид Кристофър, президент на отдела „Mobility & Entertainment” в AT&T. В съобщението на оператора се акцентира, че работата върху 5G се провежда заедно с южнокорейския производител и включва създаване на най-добрите „сценарии на употреба на 5G във фабриките“.

През септември AT&T избра Samsung за свой технологичен доставчик при изграждането на 5G мрежата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X