Телеком Услуги

Българската компания NetIX е номинирана за наградата Global Carrier Awards за 2018

Владимир Владков

Българската компания NetIX е номинирана за втора поредна година в категорията „Най-добра платформа за обмяна на трафик“ от организаторите на престижните награди в телекомуникационната индустрия Global Carrier Awards 2018.

Тази година NetIX е избрана сред трите най-добри платформи за обмяна на трафик, съревновавайки се общо 542 други компании от целия свят. NetIX оперира на пазара от по-малко от 6 години, като разполага с най-добре развитата мрежа за обмен на трафик и предлага най-голям брой директно видими мрежи. Компанията, създадена от Невен Дилков, обслужва над 100 клиента, достига до над 4000 свързани мрежи в 28 свои точки на присъствие в Европа и САЩ, а обменяният трафик надминава 400 Gbps.

„Тази номинация е отново доказателство за доверието към нашата платформа, която се развива постоянно, за да предоставя нови предимства на своите партньори“, коментира Деан Белев, VP Services в NetIX.

Номинацията на компанията идва след постигнатите бизнес резултати през 2018 г.. NetIX отвори 5 нови точки на присъствие на 5 различни пазара, създаде 3 нови локални платформи за обмяна на трафик в България и в Гърция. Освен това въведе криптовалутата като алтернативен начин за заплащане на нейните услуги, осигури свързаност до най-големите облачни платформи, включително Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure и други. Компанията разпространява телевизионни и аудио канали, предоставя защита срещу DDoS атаки, развива и нови услуги като достъп до транзитен трафик.

Победителите в отделните категории ще станат ясни на 24 октомври, когато ще се проведе 14-ото издание на наградите в Лондон.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X