Телеком Услуги

Одобриха прехвърлянето на акциите на Turk Telekom на банките кредитори

Владимир Владков

Телеком регулаторът на Турция е одобрил прехвърлянето на 55 на сто от акциите на Turk Telekom, притежание на Ojer Telekom (Otas), на съвместно дружество от банки кредитори.

В изявление на Turk Telekom пише, че акциите ще бъдат притежавани от дружество със специално предназначение (SPV), създадено от кредиторите на Otas, след получаване на одобрение от Комисията по информационни и комуникационни технологии на страната.

Otas не успя да рефинансира заема от $4,75 милиарда, за да придобие 55-процентния дял в компанията. След това кредиторите решиха да основат SPV дружеството, за да поемат контрл над този дял. Кредиторите включват банките Akbank, Garanti Bank и Isbank.

Turk Telekom добавя, че прехвърлянето на тези акции няма да има последствия за нейните поделения TT Mobil, TTNet и TT International Telekomunikasyon.

Akbank, Garanti Bank и Isbank дадоха кредит на Otas на стойност съответно $1,5 млрд., $1 млрд. и $500 милиона, както и финансиране от още 26 други финансови къщи, за да бъде постигната общата сума от $4,75 милиарда.

Turk Telekom е интегриран оператори на фиксирани и мобилни услуги, като има над 20,2 милиона абонати в края на второто тримесечие на 2018 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X