Телеком Услуги

Vivacom избра африкански сателит на Eutelsat

Владимир Владков

Българският телеком оператор Vivacom е подписал многогодишен договор със сателитния оператор Eutelsat за капацитет в обхвата C (C-band) на сателита Eutelsat 8 West B, като целта е разширяване на видео бизнеса в Африка, съобщиха от Broadband TV News, отразяващи конференцията IBC в Амстердам.

Покритие на сателита Eutelsat 8 West B в C-band обхвата. Илюстрация: Eutelsat

Първите 6 международни канала, търсени от големи африкански оператори на платена телевизия, вече са качени на същия сателит от телепорта Плана на Vivacom. Този телепорт е сред партньорските телепорти на Eutelsat и е сертифициран по програмата на Световната асоциация на телепортите WTA (World Teleport Association).

„Съвместно с Eutelsat българският телеком ще разшири бизнеса си на африканския пазар“, заявиха през декември 2016 г. от Vivacom при надграждането на телепорта Плана. В началото на декември компанията стартира нова платформа за пренос на телевизионни програми за Африка, използвана до този момент за пренос на данни.

Коментирайки новия договор с Eutelsat Владимир Рангелов, старши мениджър „Продажби на радио и ТВ услуги“ във Vivacom, заяви: „Чрез телепорта Плана ние предлагаме на ТВ каналите решения от край до край за получаване на сигнал, кодиране, криптиране, качване и сваляне от сателит, осигурявайки превъзходно качество и надеждност. Този договор предоставя на нашите потребители нова добавена стойност, осигурявайки им достъп до африканския пазар“, добавя Рангелов.

Според Майкъл Азибърт от Eutelsat, договорът за сателита Eutelsat 8 West B е първа стъпка в подкрепа на бизнес развитието на Vivacom в Африка.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X