Операторски Технологии

Masmovil е първият оператор в Европа, постигнал нулеви емисии на въглерод

Иван Гайдаров

Masmovil заяви, че е станал първия оператор в Европа, постигнал дългосрочната цел на ООН, включваща нетни нулеви емисии на въглерод, като по този начин се превръща в поредната компания, допринесла за това телекомуникационната индустрия да намали въздействието си върху околната среда.

Операторът заяви, че се е заел с цялостна програма за намаляване на емисиите от своите основни операции и тези на трети страни, като се фокусира върху потреблението на енергия и дори върху вида на използваните за принтери мастила, наред с други усилия.

"Демонстрираме, че могат да се разработват бизнес проекти, които генерират стойност и положително въздействие върху клиентите, служителите, акционерите, а едновременно с това и върху планетата", коментира главният изпълнителен директор на Masmovil - Майнрад Спенгер.

Операторът обяви, че е постигнал целта много преди крайния срок - 2050 г. - определен от ООН. Неговите усилия са сертифицирани от Фондация за екология и развитие след одит на емисиите на парникови газове и методите за компенсиране, използвани за период от 12 месеца.

Компанията също така твърди, че проектът за засаждане на дървета е довел до най-ниското ниво на остатъчни емисии, останали след предприемането на всички технологични и икономически стъпки за намаляване на въглеродния отпечатък.

Другите предприети стъпки включват използване на възобновяеми енергийни източници, подобрена ефективност на мрежовите операции и оптимизиране на жизнения цикъл на продуктите.

ООН наскоро похвали усилията на мобилната индустрия за постигане на неутрален въглероден отпечатък, който индустриалната асоциация GSMA заяви, че е достигнал критична точка в началото на тази година.

Telefonica и Vodafone Group също имат подробни амбиции да постигнат целта на ООН много преди крайния срок.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X