Операторски Технологии

Apple обяви милиардни инвестиции в 5G

Иван Гайдаров

Apple планира да инвестира над 430 милиарда долара в своите американски операции през следващите пет години, като основната част от тях ще са насочени към 5G и свързаните с новата технология чипове. Планът на технологичният гигант е свързан и с отварянето на над 20 000 нови работни места.

Доставчикът на потребителска електроника заяви, че ще увеличи ангажимента си към американския пазар с 20% през периода, което е допълнение към първоначалната петгодишна цел, заложена през 2018 г., да инвестира 350 милиарда долара. Последният ангажимент на Apple включва "разработване на чипове и 5G иновации в девет щата на САЩ".

От Apple добавят, че вече водят процеса на приемане на 5G в страната, посочвайки съвместими устройства, включително iPhone 12 и най-новия iPad Pro, като обръщат внимание, че сега се стремят да стимулират иновациите и растежа на работните места сред компаниите, участващи в научноизследователска дейност, свързана с инфраструктурата от следващо поколение. Apple ще работи с 9000 доставчици и компании във всичките 50 щата, като подкрепя създаването на работни места в 12 сектора.

Технологичният гигант също така е заделила над 1 милиард долара за изграждане на кампус и инженерен център в Северна Каролина, както и фонд от 100 милиона долара за подкрепа на училища и общности в градовете Роли и Дърам.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X