Операторски Технологии

САЩ се готви за лидерство в OpenRAN

Иван Гайдаров

Изпълняващият длъжността ръководител на Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) - Джесика Розенуърсел - предложи да се направи дълбок анализ на OpenRAN концепцията, за да бъде установено каква трябва да бъде ролята на агенцията в популяризирането ѝ.

Предложеният преглед ще търси мнения от индустрията за текущото състояние на глобалните OpenRAN внедрявания; ролята на нововъзникващите и действащи доставчици, както и на FCC при стандартизацията; предизвикателствата, включващи тестване, интеграция и внедряване; и установяване на конкурентен пазар.

Розенуърсел коментира, че по-пълно обследване на темата ще позволи на FCC да "състави план за това как можем да подсигурим нашите уязвими вериги за доставки веднъж завинаги и да съживим националното 5G лидерство и иновации".

Гласуването на предложението е предвидено за следващия месец.

По-рано изпълняващият длъжността ръководител на FCC предложи на правителствения фонд да насочи инвестиции в посока OpenRAN и обяви, че комисията може да създаде среда за тестване и да стимулира операторите да използват подхода, за да заменят оборудването, което не се счита за достатъчно надеждно.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X