Операторски Технологии

Google и Intel със съвместен проект за изцяло облачна 5G архитектура

Иван Гайдаров

Google Cloud и Intel се стремят да ускорят внедряването на изцяло облачна 5G инфраструктура и услуги, обединявайки усилия за разработване на нови референтни архитектури и крайни мрежови продукти за операторите.

Усилията ще комбинират облачната платформа Anthos for Telecom на Google с референтния софтуер FlexRAN на Intel и модела за внедряване Open Network Edge Service. Целта на проекта е да улесни операторите при разпространението на виртуализирана и отворена RAN инфраструктура.

Разработката ще се съсредоточи и върху създаването на пътна карта за внедряване в случаи на използване в периферията в ключови отрасли, включително производството и търговията на дребно. Те също така планират да създадат звено, наречено Network Functions Validation Laboratory, което ще тества Anthos for Telecom.

Шайлеш Шукла, генерален мениджър по мрежите в Google Cloud, коментира, че сътрудничества като това с Intel ще помогне "да се намалят разходите и времето за телекомуникационната индустрия да премине към изцяло облачна 5G инфраструктура" и да отвори нови линии за бизнес за операторите в корпоративния сегмент.

Дан Родригес, вицепрезидент и генерален директор на групата за мрежови платформи на Intel, добавя, че тези усилия ще помогнат на операторите "да предоставят гъвкави, мащабируеми решения за нововъзникващи случаи на употреба на 5G и такава в периферията".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X