Операторски Технологии

Samsung и Deutsche Telekom обявиха "първото SA 5G изпитание"

Иван Гайдаров

Samsung и Deutsche Telekom са завършили успешно "първото SA 5G изпитание" в Чешката република. Проектът е част от стратегията на южнокорейския доставчик за навлизане на европейския мрежов пазар.

От Samsung заявяват, че тестът е проведен в град Пилзен, като се използват MIMO технологията SA 5G на 3,5 GHz за много потребители на доставчика, "които утрояват ефективността на спектъра в сравнение с LTE."

Пропускателната способност, докладвана от Samsung, е била около два пъти и половина по-висока от персоналните MIMO технологии за един потребител. Според южнокорейския доставчик тази SA 5G архитектура позволява по-ефективни и прости процеси за операторите, отваряйки нови възможности за потребителски опит и бизнес модели за предприятия.

Разширяване в Европа

Този ход може да се окаже важен за 5G амбициите на Samsung на европейския пазар. Компанията специално обръща внимание, че поддържа търговски услуги на водещи пазари, включително Южна Корея, САЩ, Япония, Канада и Нова Зеландия. Затова и следващата ѝ цел е да установи твърдо присъствие в Европа, където 5G пазарът е доминиран от основните конкуренти Ericsson, Nokia и Huawei.

Сериозното присъствие на Deutsche Telekom на континенталния пазар и сътрудничеството на телекома със Samsung поставят основния азиатски конкурент Huawei в неблагоприятна ситуация, което дава допълнителни възможности на гиганта от Южна Корея.

По думите на Вуюн Ким, ръководител на глобалните продажби и маркетинг в Samsung Networks Business, изпитанието е крайъгълен камък в "усилията на двете компании да доведат 5G до следващата му фаза".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X