Операторски Технологии

MediaTek атакува масовия 5G пазар с нов чипсет

Иван Гайдаров

MediaTek за пореден път разширява своите 5G силициеви опции с нов чипсет Dimensity 700, насочен към устройствата за масовия пазар. По този начин компанията демонстрира стремежа си да направи мрежовата технология достъпна за по-широк спектър от устройства.

ДжейСи Хсу, корпоративен вицепрезидент и генерален директор на бизнес звеното за безжични комуникации на MediaTek, описва чипсета като "впечатляващ микс" от 5G функции, камера и гласов асистент, добавяйки, че разширяването на портфолиото на MediaTek от следващо поколение ще помогне "повече хора да могат да се насладят 5G преживявания ".

Dimensity 700 е изграден по 7nm процес и предлага осемядрен процесор, работещ със скорост до 2,2 GHz, както и функции за пестене на енергия, които помагат за управление на живота на батерията.

Той поддържа агрегиране от страна на 5G оператора, за да осигури скорост на изтегляне до 2.7Gb/s; двоен 5G SIM; 5G Voice over New Radio; висока честота на опресняване на дисплея; до 64MP основна система от камери и гласови асистенти от различни компании, включително Alibaba, Amazon, Baidu, Google и Tencent.

Джим Макгрегър, основател и главен анализатор в TIRIAS Research, отбелязва в Twitter, че чипсетът е предназначен за смартфони на цена до 250 долара.

По този начин MediaTek разширява линията си 5G-съвместими чипсети, представена през 2020 г., която е насочени предимно към устройства от среден клас и вече има три предложения - Dimensity 820, 800U и 720.

Конкурентите от Qualcomm също вече се прицелиха в устройствата от среден и по-нисък клас със своите чипсети от серията Snapdragon 4-, 6- и 7.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X