Операторски Технологии

Nokia: 5G ще добави 8 трилиона долара към глобалния БВП до 2030 г.

Иван Гайдаров

5G ще добави 8 трилиона долара към глобалния БВП до 2030 г. Това е извода от мащабно проучване на доставчика на технологии Nokia, извършено от изследователската компания Sapio. То е проведено сред 1628 представители на осем пазара и шест индустриални сектора, а резултатът е 140 слайда на PowerPoint.

"Тъй като организациите по света се придвижват по-бързо към внедряването на 5G технологии, тези, които искат първи да се възползват от потенциала им, не могат да си позволят да губят повече време", казва Габриела Стиф Сьоман, главен стратегически директор в Nokia, и добавя: "За да уловят огромните възможности на 5G, организациите трябва да започнат или да засилят планирането им сега и да ускорят иновациите в бизнес модела си, за да останат конкурентоспособни в една бързо дигитализираща се глобална икономика. Освен инвестициите в самата технология, това ще изисква дигитализация на операции, процеси и начини за работа".

По думите ѝ организациите, които са интегрирали 5G, се възползват от предимства, далеч надхвърлящи по-бързите, по-ефективни и надеждни мрежови услуги, тъй като 5G дава възможност на бизнеса да се трансформира.

"Градовете, болниците и фабриките на бъдещето зависят от 5G и несравнимата способност, която предлага новата мрежа за трансфер, обработване и съхраняване на огромни обеми данни. Освен това, най-големите предизвикателства, пред които сме изправени като общество - от изменението на климата до пандемията - могат да бъдат решени по-добре чрез мащабно използване на данните и технологиите, които 5G ще разкрие", категорична е още Габриела Стиф Сьоман.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X