Операторски Технологии

Nokia и Ericsson влизат в 5G проект на Пентагона

Иван Гайдаров

Министерството на отбраната на САЩ предостави 600 милиона долара за тестване на 5G, избирайки AT&T, Nokia, Ericsson и дузина други доставчици, които да изпробват различни случаи на употреба от следващо поколение в пет военни инсталации.

Тестовите локации включват бази в Юта, Вашингтон, Джорджия, Калифорния и Невада, а експериментите обхващат приложения на AR/VR, проследяване на активи, прогнозни анализи, автономни роботи, дронове и динамично споделяне на спектъра.

Майкъл Крациос, изпълняващ длъжността заместник-министър на отбраната по научноизследователската и инженерната дейност, коментира, че тестовете ще "укрепят бойните способности на нашата страна, както и икономическата конкурентоспособност на САЩ".

AT&T е избрана да осигури свързаност за тестовете във Вашингтон, Калифорния и Невада, докато Nokia и Ericsson - за да доставят технологии за локацията в Юта. Другите участници в проекта включват Federated Wireless, Deloitte Consulting, KPMG, Booz-Allen Hamilton и доставчиците на технологии за споделяне на спектъра Key Bridge Wireless и Shared Spectrum Company.

Военното ведомство съобщи за плановете си за стартиране на 5G тестова програма по време на MWC19 в Лос Анджелис през октомври 2019 г.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X