Операторски Технологии

Кой къде е в глобалната класация за внедряването на 5G според Omdia

Иван Гайдаров

Изследвания на анализаторската компания Omdia показват, че Швейцария е най-напредналата европейска държава, когато става въпрос за въвеждането на 5G, следвана от Великобритания.

Данните са от по-рано през тази годината, но предлагат добър поглед върху относителния темп на напредък по отношение на 5G за страните по света. Omdia използва следните компоненти за пресмятане на общия напредък - спектър, стартиране, покритие, въвеждане и екосистема.

Както можете да видите в таблицата по-долу, Швейцария е на второ място като цяло в света, а Великобритания в момента е седма в глобален мащаб. Но Обединеното кралство бележи отстъпление, предизвикано основно от големия напредък на Китай.

"Правителството на Обединеното кралство определи 5G като ключова технология, която помага за постигането на целта му за осигуряване на широколентов достъп до националната мрежа до 2025 г.", коментира Стивън Майърс, главен анализатор в Omdia, и добавя: "Пакетът за дигитално свързване на правителството на Обединеното кралство в размер на 1,1 милиарда британски лири, включително фондът за инвестиции в дигитална инфраструктура на стойност 400 милиона британски лири, ще подкрепи инвестициите в нови фиксирани и мобилни мрежи чрез програми като 5G Testbeds and Trials Program."

В световен мащаб Южна Корея изпреварва сериозно останалите, което не е изненада.


Кой къде е в глобалната класация за внедряването на 5G според Omdia

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X