Мобилни Мрежи

Ericsson сключи 100 договора за разгръщане на 5G мрежи

Александър Главчев

Ericsson е сключила 100 договора за разгръщане на 5G мрежи с различни оператори, като 58 от тях са обявени публично. В момента шведската компания работи над 56 такива комерсиални мрежи на пет континента. Стотната 5G сделка е с оператора Тelekom Slovenije, която бе обявена в сряда.

Сключването на първия партньорски договор за 5G бе обявено през 2014 г. След това последваха рамкови договори за намерения, изпитания на 5G NR технологията и договори за разгръщане на мрежи. Първата такава стана факт през 2018 г.

Оборудването на Ericsson се използва за разгръщане на подобрени мрежи за широколентов достъп и такива с фиксиран безжичен достъп във високочестотни, средни и ниски честотни ленти в градски райони, както и в предградия и отдалечените местности. На редица развити 5G пазари, операторите предлагат образователни и развлекателни услуги, използвайки технологии за разширена и виртуална реалност.

Компанията работи съвместно с превозвачи, университети, технологични институти и индустриални партньори, за да създаде 5G сценарии за бизнеса и потребителите. Те включват автоматизация на фабрики, интелигентни офиси, телехирургия и други случаи на предприятия и приложения за Индустрия 4.0. Някои от тези партньорства вече доведоха до разгръщане на 5G технологични мрежи, включително във фабрики на Ericsson по целия свят.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X