Операторски Технологии

Нетера е с 4 пъти по-голям капацитет в LINX - Лондон

Иван Гайдаров

Нетера надгради своята свързаност с лондонския хъб за интернет трафик LINX (London Internet Exchange). Досега компанията поддържаше там свързаност с 1 Gbps. Поради нарасналите нужди и трафик на своите клиенти, телекомът увеличи скоростта на 4 Gbps. Това доведе до по-голяма бързина, устойчивост и сигурност и до намаляване на разходите за IP транзит.

Подобрението се осъществява чрез партньорството на NetIX - глобална платформа за обмен на данни и и пиъринг решения. Като официален дистрибутор на LINX, NetIX осигури на Нетера по-добра свързаност, без да е необходимо телекомът да инвестира в скъпа инфраструктура за достъп до лондонския хъб.

Нетера има 68 точки на присъствие в 24 центъра за данни в повече от 20 държави, свързващи 4 континента. Компанията притежава 4 неутрални центрове за данни и предлага пълен спектър от телекомуникационни услуги. Международната IP свързаност на Нетера се основава както на участие в интернет платформи за обмен на данни, така и на IP транзитни споразумения.

Компанията обменя над 70% от международния си трафик директно, без транзитни доставчици, в следните точки за интернет обмен на данни: NetIX (Global), DE-CIX (Франкфурт), LINX (Лондон), AMS-IX (Амстердам), Equinix (Париж), VIX (Виена), MIX (Милано), MSK-IX (Москва), Netnod (Стокхолм), BIX (София) и Ronix и Interlan (и двете в Букурещ).
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X