Операторски Технологии

Канада отлага търговете за 5G честотната лента

Иван Гайдаров

Канада отложи следващия търг за 5G спектъра до юни 2021 г. в опит да помогне на операторите да дадат приоритет на подсигуряването на връзка по време на пандемията от Covid-19. Министърът на иновациите, науката и индустрията на страната - Навдийп Бейнс - обяви шестмесечно отлагане на аукциона за спектъра от 3500MHz, който сега трябва да започне на 15 юни 2021 г.

"Доставчиците на телекомуникационни услуги в Канада заемат своята роля в този труден момент, предоставяйки основни услуги, за да поддържат канадците свързани при реалността на пандемията. Редица доставчици изразиха опасения и правителството прилага мерки за справяне с тях", обясняват от правителството, добавяйки, че са наясно с предизвикателствата, пред които са изправени телекомите, и подкрепят усилията за гарантиране, че "канадците ще имат достъп до висококачествени мрежи и широко покритие на ниски цени".

Консултациите относно честотната лента 3800MHz са насрочени за август и целят правителството да разбере от заинтересованите страни начините, по които ще бъде използван допълнителния спектър за подпомагане на безжичната инфраструктура на Канада и напредъка към следващото поколение свързаност.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X