Операторски Технологии

Малките оператори в САЩ искат субсидии за подмяна на китайското оборудване

Иван Гайдаров

Коалиция от седем телекомуникационни асоциации предупреди, че малките американски доставчици ще бъдат парализирани от новия закон, който изисква от тях да заменят оборудването на Huawei и ZTE в своите мрежи, без да им бъде предоставена финансова помощ, за да покрият разходите си.

Групата, включваща Competitive Carriers Association; Wireless Infrastructure Association; NCTA, The Rural Broadband Association и Telecommunications Industry Association, се обърнаха с призив към законодателите да бъдат отделени финансови средства за подпомагане на малките оператори, за да могат те да спазват новото законодателство, подписано от президента Доналд Тръмп през март. Според нея те нямат нужните ресурси да се справят сами с поставените им условия.

Коалицията иска създаването на програма за възстановяване на стойност 2 млрд. долара за подмяна на оборудването и още по 5 милиона за покриване на административните разходи на Федералната комисия по комуникации (FCC).

Асоциациите уважават притесненията на правителството относно националната сигурност, но са категорични, че "докато не бъде осигурено финансиране, операторите не разполагат с финансови ресурси, за да инициират процеса за премахването и замяната на оборудването на Huawei и ZTE".

Искането идва на фона на призива за федерално финансиране от страна на председателя на FCC Аджит Пай, който заяви, че това е "изключително важно за успешния преход на комуникационните мрежи към инфраструктура, осигурена от по-надеждни доставчици".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X