Операторски Технологии

T-Mobile, Intel и НАСА със съвместен проект за развитие на 5G

Иван Гайдаров

Въпреки че пандемията от Covid-19 промени много планове в технологичния сектор, изследователска 5G програма, подкрепена от T-Mobile USA, Intel и НАСА, продължава да работи с пълна сила за разработването на нови възможности за използване на технологията от следващо поколение, обявиха от инициативата. Проектът въвежда дигитален формат, който да позволи продължаване на сътрудничеството с първоначално избраната група стартъп компании.

Като част от 12-седмична програма, ръководена от 5G Open Innovation Lab, 17 участници ще работят с технологични и бизнес експерти чрез виртуални срещи, фокусирани върху бизнес планирането, корпоративното развитие и инженеринга.

Президентът по технологиите на T-Mobile Невил Рей коментира, че първоначално лабораторията ще бъде фокусирана върху работата с компании, разработващи 5G приложения и услуги, обхващащи селското стопанство, производството, здравеопазването и развлеченията.

По думите му проектът предоставя инструменти, които да помогнат на разработчиците да "разгърнат потенциала на 5G мрежите" и да създадат "екосистема, която надхвърля сферата на традиционния телеком".

Министерството на търговията на САЩ първоначално обяви планове за изграждане на 5G Open Innovation Lab през октомври 2019 г. като част от нова регионална иновационна зона, фокусирана върху 5G.

Първият набор от стартиращи компании, подбрани за участие в инициативата, оперират в сферите на технологиите за оркестрация на приложения на ръба, управление и автоматизация; корпоративна платформа за управление на IoT свързаността; холографска видео платформа в реално време.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X