Операторски Технологии

Глобални организации и телекоми обединяват усилие в борбата с COVID-19

Иван Гайдаров

Световната здравна организация (СЗО), Международният телекомуникационен съюз (ITU), с подкрепата на Детския фонд на Организацията на обединените нации (УНИЦЕФ) обявиха, че са готови да работят с телекомуникационни компании, за да изпращат жизненоважни здравни съобщения директно на мобилните телефони на потребителите. По този начин организациите ще засилят мерките си за овладяване на пандемията от COVID-19. Тези текстови съобщения ще достигнат до милиарди хора, които не могат да се свържат с интернет за информация по темата.

Сътрудничеството ще започне в Азиатско-Тихоокеанския регион и след това ще се разгърне в световен мащаб. Целта е информацията да достигне до всички, независимо от нивото им на свързаност, тъй като приблизително 3,6 милиарда души остават офлайн, като повечето тях живеят в страни с ниски доходи. В тях средно двама от всеки десет души имат достъп до интернет.

ITU и СЗО призовават всички телекомуникационни компании по целия свят да се присъединят към тази инициатива, за да помогнат за разгръщане на силата на комуникационните технологии за спасяване на живота на много хора.

Според организациите COVID-19 е първата пандемия в човешката история, при която технологиите и социалните медии се използват масово, за да поддържат хората в безопасност и да им помогнат да останат продуктивни и свързани, докато са физически разделени.

"Медицинските работници използват телемедицината за диагностициране на пациенти, а болниците разчитат, че са свързани, за да ги координират и третират. Устойчивите и надеждни телекомуникационни мрежи и услуги са от съществено значение, тъй като все повече държави, компании и лица се обръщат към дигиталните технологии, за да се справят с негативното въздействие на COVID-19", припомнят от инициативата.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X