Мобилни Мрежи

BT и Ericsson ще създадат съвместно облачно двурежимно 5G ядро

Владимир Владков

Ericsson ще внедри с BT облачно и контейнерно базирано мобилно пакетно ядро за 4G, 5G NSA и 5G SA услуги

Ericsson и British Telecommunication са подписали договор за внедряването на двурежимно решение на Ericsson за 5G ядро (Evolved Packet Core и 5G Core). Това решение е базирано на контейнери и осигурява работата на различни типове услуги от четвърто и пето поколение - 4G, 5G Non-standalone (NSA) и 5G Standalone (SA). Договорът бележи още една важна крачка в дългосрочното партньорство на двете компании.

Решението, предоставяно върху мрежовия облак на BT, ще създаде ключов компонент в стратегията на британския телеком при прехода към единна конвергирана IP мрежа. To ще обхваща мрежова оркестрация и автоматизация, включително непрекъсваем процеси по доставка и интеграция (CI/CD). То ще бъде интегрирано в съществуващите платформи на BT за управление на потребителското изживяване, като ще използва Ericsson Expert Analytics и вградени в софтуера тестове.

Контейнеризацията на опорните функции на мрежата ще даде възможност на BT да се възползва от големите индустриални иновации в много области, включително автоматизация, оркестрация, устойчивост на мрежата, сигурност и по-бързи техники за надграждане. Това означава увеличаване на общата достъпност на мрежата за клиенти и за услуги, като същевременно това става по рентабилен за оператора начин. "Ericsson 5G Core ще помогне на BT да създава и предоставя нови услуги като подобрена мобилна широколентова връзка, мрежови разрези, мобилни периферни изчисления, поддръжка на критично важни за дадени вертикални индустрии услуги, както и усъвършенствани услуги за предприятията", обясняват от Ericsson.

Разгръщането на технологията на Ericsson ще даде възможност на BT да отговори на нарастващото търсене на подобрена мобилна широколентова свързаност, а също така ще разкрие иновативни възможности за нови бизнес сценарии с партньори от предприятия и индустриални партньори.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X