Мобилни Мрежи

Китай затвърждава лидерската си позиция в 5G с нови възможности за ръст

Network World

Китай затвърди позицията си на световен лидер в 5G, спечелена благодарение на значителни инвестиции на местните оператори и продължаващото разширяване на мрежата, след като нов доклад на GSMA сочи, че повече от половината от всички мобилни връзки в страната ще бъдат базирани на новата технология до 2025 г.

В китайското издание на доклада си за мобилната икономика GSMA заявява, че темпът на растеж ще бъде равен на този в останалите водещи в сферата на 5G държави - Южна Корея, Япония и САЩ - като се очаква инвестициите на оператори да надхвърлят 180 милиарда долара през следващите пет години.

GSMA, която публикува поредица от доклади, фокусирани върху развитието на мобилния пазар в Китай, разглежда редица теми, включително актуалните 5G тенденции и ролята на технологията за подпомагане на усилията за ограничаване на епидемията от Covid-19 (коронавирус) и преодоляването на последиците от нея.

От асоциацията са категорични, че Китай запазва ръководната си роля в 5G, въпреки въздействието на респираторния вирус.

MmWave възможности

След пускането на комерсиалните 5G услуги през октомври 2019 г., в свой доклад GSMA установява, че операторите в Китай вече са изградили повече от 160 000 съвместими базови станции, покриващи повече от 50 града, с цел разширяването на самостоятелното покритие и капацитета на мрежата.

За да може страната да продължи с растежа си в сферата на 5G, GSMA препоръчва разпределението на mmWave спектъра, което ще бъде от решаващо значение за увеличаване на честотната лента и капацитета за обслужване на високоефективни приложения.

5G mmWave може да допринесе с над 104 млрд. долара за БВП на Китай до 2034 г.

"Като се има предвид значението на производството в китайската икономика, индустриалните приложения, използващи mmWave 5G, представляват чудесна възможност за Китай да постигне икономически растеж", смятат от GSMA.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X