Операторски Технологии

OnePlus инвестира 30 милиона в разработката на 5G устройства

Иван Гайдаров

OnePlus ще инвестира 30 милиона долара в укрепване на своята научноизследователска и развойна дейност в сферата на 5G, като крайната цел на компанията е да стане един от първите производители, които предлагат технологията в пълна линия от премиум смартфони.

Пийт Лау, основател и изпълнителен директор на OnePlus, обяснява в изявление, че технологията е "основен приоритет в нашата продуктова стратегия", като добавя, че компанията планира "по-нататъшно разработване на сценарии за приложение въз основа на навиците за ежедневно използване на потребителите", посочвайки облачния гейминг, видеопродукцията и услугите за съхранение като примери.

Инвестициите ще бъдат насочени към разширяване и модернизиране на съществуващи 5G лаборатории на компанията в Шенжен и Тайпе, насочени към разработване на RF схеми, антени, камери, аудио и дисплейни технологии. Бюджет ще бъде заделен и за софтуерни подобрения, обхващащи трансфер на данни, производителност и мощност.

Доставчикът търси начини да разшири своето портфолио от 5G устройства, след пускането на първия си съвместим с техногологията смартфон - OnePlus 7 Pro 5G - през 2019 година.

По-рано тази седмица, Лау коментира пред CNET, че предстоящата гама от смартфони под бранда OnePlus 8 ще бъде съвместима с 5G.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X