Операторски Технологии

GSMA асоциацията назначи представител на Huawei за зам.-председател на eSIM WG1

Иван Гайдаров

Дейвид Пратоне, Директор европейска стандартизация и развитие на Huawei Consumer Business Group, е избран за заместник-председател на GSMA eSIM Working Group 1 (WG1), което е и признание за Huawei като лидер в технологията eSIM (embed identity module).

eSIM e глобален стандарт на GSMA, който дава възможност за дистанционно предоставяне на SIM на всяко устройство, съвместимо с eSIM. Чрез заместване на физическите SIM карти в комуникационните устройства, eSIM технологията позволява на потребителите да изтеглят информация за акаунта от съответния си оператор след активиране на услугите на мобилната мрежа.

eSIM улеснява и разширяването на мобилната свързаност до устройства като таблети, смарт часовници, фитнес гривни, преносими здравни устройства и други, като намалява разходите за разработка, осигурявайки сигурна и защитена среда.

GSMA е лидер в развитието на eSIM стадартизацията, благодарение на която потребителите могат да ползват съвместими технологии на по-ниска цена. Групата WG1 играе ключова роля в процеса на определяне на стандартите на GSMA, включително архитектурата и изискванията към eSIM, което работи в полза на всички заинтересовани страни в мобилната екосистема.

Huawei инвестира в развойна дейност, свързана с eSIM. Първата вълна на появата на eSIM на потребителския пазар дойде със смарт часовниците и Huawei се включи в нея с HUAWEI Watch 2. Днес пазарът на eSIM вече включва смартфони, лаптопи, таблети и други устройства и става все по-важен с идването на ерата на IoT (Internet of Things).
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X