Операторски Технологии

Snapdragon XR2 на Qualcomm стимулира комерсиалното развитие на VR/AR

Иван Гайдаров

Qualcomm приветства широката поддръжка за своята мобилна 5G платформа Snapdragon 865, като отбеляза, че повече от 70 дизайна на устройствата са я използвали от представянето ѝ в началото на декември 2019 г.В същото време от компянията подчертават напредъка в своите XR, PC и RAN подразделения.

Устройствата, използващи платформата, включват новооткритата линия Samsung Galaxy S20, Sony Xperia 1 II и Realme X50 Pro, както и модели на ASUS, Xiaomi, Lenovo, Oppo, Redmi, Vivo, Zenfone и ZTE.

На пресконференция, която беше излъчвана пряко в страницата на computerworld.bg, президентът на Qualcomm Кристиано Амон бе категоричен, че това развитие е доказателство за усилената работа на компанията не само да направи 5G мрежата широко разпространена, но и да развие възможностите и за обработка на информация и мултимедия, които ще отключат нови хоризонти за използване на технологията.

От Qualcomm разкриха също така, че 17 телекомуникационни оператора по целия свят са поели ангажимент да доставят връзка за персонални компютри, базирана на мобилната компютърна платформа Snapdragon 8-ма серия.

Приемането на FSM100xx RAN продуктите на компанията също продължава да нараства. Нови клиенти на платформата са Airspan Networks; Altiostar; Baicells Technologies; Corning; Radisys; Rakuten Mobile; Samsung; Sercomm; Форумът за малки клетки; T&W Electronics, базиран в Китай доставчик на широколентово терминално оборудване.

VR/AR

Компанията също така свали завесата от своя референтен дизайн за компании, използващи Snapdragon XR2 платформата за VR/AR хардуер.

Разработен от китайския производител на акустични и хардуерни компоненти Goertek, дизайнът включва съвместимост за множество функции за проследяване, включително до седем камери за подобрено проследяване на движенията на главата и очите и подобрено картографиране на дълбочината; инфрачервен (IR) излъчвател за ръце; електромагнитно следене на контролери и периферни устройства; и 3D аудио възможности за гласови команди.

Дизайнът е предназначен да ускори развитието на комерсиалните AR/VR продукти.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X