Операторски Технологии

5G връща Qualcomm на пътя на растежа

Иван Гайдаров

Стратегията на Qualcomm по отношение на 5G започва да носи резултати през първото фискално тримесечие на 2020 г. (трите месеца, приключили на 29 декември 2019 г.). Компанията най-накрая се върна към възходящата линия.

Въпреки че нетната печалба на компанията е намаляла с 13% (925 милиона долара) приходите ѝ са се увеличили с 5% (5,1 милиарда долара). В насоки за финансовото представяне на Qualcomm, финансовият директор, Акаш Палхивала, посочва ръста в приходите като първи резултат от 5G стратегията на компанията, като обръща внимание, че производителят на чипове тепърва очаква следващата вълна от 5G флагмани, които също ще налеят вода в мелницата му.

Повишаването на приходите е катализирано от сериозните печалби на лицензионния бизнес на Qualcomm - 38% ръст на приходите от сегмента (1,4 милиарда долара), което компенсира 3%-вия спад при чипсетите (звеното генерира 3,6 милиарда долара).

Иначе компанията се похвали, че е подписала повече от 80 лицензионни споразумения за 5G, включително договори с "два ключови договора с китайски производители".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X