Мобилни Мрежи

Orange подкрепи идеята за споделяне на RAN инфраструктурата

Владимир Владков

Рамон Фернандез, висш ръководител в Orange, предупреди, че регулаторите ще направят огромна грешка, ако блокират сделките в Европа за споделяне на мрежите за радиодостъп (RAN). Подобни споразумения ще имат много положителен ефекти както по отношение на енергийното потребление на мрежите, така и на отказоустойчивостта на услугите.

"Ако искаме да спасим планета трябва да бъдем в позицията да споделяме енергийното въздействие на нашите мрежи", заяви той на конференция в Лондон. Той добави, че би било "голяма грешка" на регулаторите да заявят, че не могат да позволят никаква консолидация между водещите телеком играчи.

Коментарите на изпълнителния шеф на Orange се появяват публично две седмици, след като регулаторите в Белгия спряха сделката на Orange с Proximus за споделяне на мрежата за достъп, като дори започнаха разследване за въздействието й върху конкуренцията на пазара.

Шефът на Orange Испания пък описа плановете на компанията да засили позициите на силно конкурентния пазар, чрез подобряване на предложенията за високия клас абонати, Поделението ще поддържа дефанзивна тактика по отношение на основната марка, докато в други сектори ще бъде по-нападателна. Това се отнася до ускорено пускане на конвергентни услуги през допълнителни марки за ниския и среден клас, като крайната цел е да се устои на натиска на най-големия доставчик Telefonica. Orange оперира своята премиум марка в Испания, заедно с доставчика от среден клас Jazztel и по-евтините марки Amena, Simyo и Republica Movil.

Рамон Фернандез, делегиран CEO на Orange.Снимка: Orange.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X