Операторски Технологии

Samsung засилва позициите си на пазара на мрежови технологии

Иван Гайдаров

Samsung Electronics придобива базирания в САЩ доставчик на мрежови услуги TeleWorld Solutions (TWS) срещу неуточнена сума. Този ход на южнокорейския технологичен гигант цели укрепването на неговото портфолио от услуги и позициите му на постоянно развиващия се пазар на мрежови технологии.

Компанията заяви, че TWS ще ѝ осигури компетенции в управлението на радиочестотния сектор, заедно с експертен опит в проектирането, инсталацията, тестването и оптимизирането на мрежите за кабелни и мобилни оператори. Новото звено ще функционира като изцяло дъщерно дружество, като настоящият му управленски екип запазва позициите си.

Пол Кюнвон Чюн, ръководител на бизнеса с мрежи на Samsung Electronics, коментира, че сделката ще позволи на компанията да "посрещне нарастващите нужди на мобилните оператори за подобряване на техните 4G и 5G мрежи и в крайна сметка ще създаде нови възможности за подобряване на нашите сервизни възможности".

Този ход идва в момент, в който Samsung се стреми да използва прехода към 5G, за да заеме по-силна позиция на световния пазар на мрежово оборудване.

В САЩ южнокорейският доставчик вече е направил заявки за изграждане на 5G мрежите на AT&T, Verizon и Sprint, а също така вече приключи сделките за доставка на технологии от следващото поколение с три основни играчи на телекомуникационния пазар в Южна Корея и канадския оператор Videotron.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X