Операторски Технологии

Microsoft създава екосистема от приложения за сгъваеми устройства

Иван Гайдаров

Microsoft представи подробни планове как да се улесни разработването на приложения за сгъваеми устройства, като едновременно с това се засили креативността в нововъзникващата категория продукти и се привлекат още разработчици към предстоящата продуктова линия на компанията - Surface.

Корпоративният вицепрезидент на платформата за разработчици на Windows - Кевин Гало - обясни, че технологичният гигант е разделил процеса на два етапа. На първо място е опростено прехвърлянето на съществуващи приложения към разработващата се операционна система Windows 10X на компанията (Windows 10 за сгъваеми устройства). Другият етап включва създаване на "общ модел" на Windows и Android, така че разработчиците да могат да адаптират приложения за устройства, работещи и с двете операционни системи.

Освен това компанията призова разработчиците да участват в програмата за ранно приемане на своите инструменти, преди да представи на пазара новите си таблети с два екрана - Surface Duo и Surface Neo - през 2020 г.

Сгъваемите устройства са все по-популярен фокус за производителите на устройства. Samsung пусна първата си версия - Galaxy Fold - на 6 септември, а Huawei – своя Mate X в Китай на 15 ноември.

По-рано този месец притежаваната от Lenovo марка Motorola обяви плановете си да влезе на този пазар съвсем скоро.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X