Мобилни Мрежи

Huawei заяви, че е сключила 50 търговски договора за 5G мрежи

Владимир Владков

На своя "Иновационен ден" за Азия и Тихоокеанския регион Huawei обяви, че вече е подписала 50 търговски 5G договора в целия свят, като е доставила 200 хиляди 5G модула.

Huawei обича да организира свои събития, на които кани партньори на сцената, обясняващи колко е добре да се работи с Huawei. Този вид събития са много важни за компанията именно в момента, в който води PR битка с щатско правителство и се опитва да убеди всеки, че не трябва да изоставя нейните продукти.

Макар че съюзниците на САЩ в региона Австралия и Южна Корея се съобразиха с наложените американски санкции, останалите страни от Азиатско-Тихоокеанския регион са жизненоважни за приходите на китайската компания. Освен бизнес в Китай, където Huawei винаги ще бъде предпочитана, изключително населени страни като Индия и Индонезия имат значително въздействие, като имат очевидна причина да изберат страна в търговската война между САЩ и Китай.

Huawei позиционира тези събития като събиране на съмишленици от телеком индустрията, на които може да предложи по-бърз напредък, особено при сътрудничество между всички партньори. "5G се появи точно навреме, каза Уилям Сю, директор на борда на Huawei и президент на Института за стратегически изследвания. - По-конкретно, 5G може да осигури широко покритие, голяма пропусквателна способност ниска латентност на базата на традиционните връзки. Освен това може да осигури разрези за различни приложения. Тази нова функция прави технологията адаптивна към различни сложни индустриални приложения. С напредването на 5G ще има много приложения с възможност за 5G, които ще променят света. В същото време 5G, AI, IoT и облакът подобряват ежедневието и природата, превръщайки света в по-добро място", добави той.

Той наблегна и върху това, че Huawei успява да изпълни плановете си. Тези 50 сделки са повече от обявени 42 от Nokia през юни (от които са обявени 22), както и 24 обявени от Ericsson 5G договора.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X