Мобилни Мрежи

Arm предложи на партньорите си нов модел "пробвай, преди да купиш"

Владимир Владков

Arm представи нов модел на своите партньори, които могат да получат достъп и лиценз за нейната технология за полупроводникови чипове. С този ход британската компания се стреми да даде повече свобода на фирмите да се справят с възможностите в областта на 5G, IoT и машинното обучение.

Наречен Arm Flexible Access, новият метод дава на проектантите инструмент за неограничен достъп до нейните силициеви схеми, така че те да стартират проекти преди да се обвържат с търговско споразумение и да платят за лиценз за интелектуалната собственост на Arm. "След това те могат да платят само онова, което използват в продукти, навлезели в производствен етап", обясняват от Arm.

Редица нейни партньори вече са се записали са платформата, като това им дава достъп до "широк кръг от продукти, поддържащи инструменти и обучения", добавят от Arm.

Новият инструментариум допълва стандартното лицензиране н Arm, който все още е най-добрият способ за онези партньори, които искат да използват цялото й продуктово портфолио и най-модерната интелектуална собственост.

Компанията обяснява, че обикновено партньорите лицензират отделни компоненти и плащат таксата, преди да получат достъп до технологията. С новия инструмент те могат да платят "скромна такса" за незабавен достъп до широко портфолио от технологии, а след това да платят лицензната такса само когато решат да произвеждат продукти. Това обвързване, разбира се, ще доведе и плащания на роялти такси за всяко доставено готово изделие.

Според Рене Хаас, президент на групата IP Product на Arm, подходът Flexible Access "се насочва към възможностите, осигурени от света на над 1 трилион сигурно свързани устройства." Интелектуалната собственост, достъпна през Arm Flexible Access, включва голяма част от ARM базираните процесори от фамилиите Arm® Cortex®-A, -R и -M. Тези процесори представляват над 75 на сто от всички лицензи за Cortex процесори, закупени през последните 2 години. В програмата са включени още Arm TrustZone и CryptoCell security IP, избрани графични процесори Mali, инструменти и модели за SoC схеми.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X