Операторски Технологии

NetIX става глобална платформа за обмяна на трафик

Network World

Днес глобалната платформа за обмен на данни NetIX Communications, която е носител на наградата the Best Internet Exchange 2018, обяви мащабно разширяване на съществуващата си мрежа.

До момента NetIX имаше точки на присъствие в 25 центрове за данни в Европа и един в САЩ. Сега компанията покрива 35 страни, свързвайки 3700 мрежи в 151 точки (65 града), като осигурява най-ниското възможно времезакъснение и най-кратък път до 85% от активните автономни платформи за обмяна на трафик в света. Членовете на NetIX са свързани с водещите клауд / CDN платформи и над 30 IXP в Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка, Африка и Австралия.

 

Някои от новите места, в които вече е представена NetIX, са Ашбърн, Атланта, Денвър, Чикаго и Ню Йорк в САЩ, Сао Пауло и Лима в Северна Америка, Санкт Петербург в Русия, Пекин, Дубай, Хонг Конг, Сингапур, Токио, Мумбай, Джакарта в Азия, Йоханесбург в Африка и много други.

Покритието на мрежата е постигнато чрез споразумения за глобално партньорство, като мрежите на NetIX и на нейните партньори ще бъдат интегрирани чрез SDN технология, което ще им позволи да работят като единна хомогенна мрежа от край до край. Занапред клиентите на NetIX ще могат да получават услуги във всички местоположения, отбелязани на картата на NetIX.

NetIX е замислена като глобална мрежа още когато я създавахме. Работихме усилено, за да постигнем това ниво на технологична функционалност и сме много горди, че вече сме глобални. Разширяването на мрежата е от първостепенна важност за нас”, коментира Невен Дилков, основател на NetIX Communnications.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X