Операторски Технологии

Милиардни оферти във втория 5G търг в САЩ

Владимир Владков

САЩ са получили оферти за почти $2 милиарда в първата фаза на втората тръжна процедура за 5G спектъра, като почти всички лицензи в РЧ блок са продадени.

В изявление на Федералната комисия по комуникации заяви, че 99,8 на сто от всички достъпни лицензи в обхвата 24GHz са били продадени по време на наддаването, което е приключило в 91 „рунда“.

Тръжната процедура сега е на етап „фаза на предоставяне“, която ще се случи на 3 май, когато офериращите ще приемат специфични радиочестотни блокове.

Оферираните за спектъра около 24GHz са $1,98 милиарда са повече от два пъти спрямо постигнатите $702,6 милиона при предишния търг за 28GHz. Победителите и в двете процедури се очаква да бъдат обявени след фазата на „предоставянето“.

Коментирайки продажната на обхвата 24GHz, Скот Бергман, старши вицепрезидент за регулаторните въпроси в CTIA, каза, че индустриалната група ще настоява и за други подобни процедури, които да осигурят повече РЧ ресурси в средния спектър, а това било „критично за поддържането на глобално безжично лидерство.“

Третата процедура за спектъра в милиметровия обхват ще започне през декември.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X