Операторски Технологии

Първите 5G мрежи се появяват през април

Network World

През април се очаква да видим първите зони в света, които ще получат 5G покритие. Новият мобилен интернет стандарт се очаква с нетърпение и има защо. Независимо дали става дума за скорост на изтегляне или някоя друга спецификация 5G надхвъря многократно спецификациите на съществуващите 4G/LTE мрежи.

Услугата също така предлага подобрена латентност, честотна лента и възможност за поддръжката на много по-голям брой крайни точки едновременно. Това подобрение е особено важно за развитието на услуги като автономно шофиране.

Където точно ще се появи за първи път тази услуга все още не е ясно. Южнокорейските доставчици на мобилни услуги планират да пуснат първата в света 5G мрежа до средата на април. В същото време обаче американският доставчик Verizon обяви, че иска да пусне своята 5G услуга на 11 април. Междувременно, KT Corp. обяви плановете си да изгради 30 000 5G базови станции в Южна Корея, което ще направи новия стандарт достъпен в 85 града в страната до края на годината.

Въпреки че не е сигурно кой ще спечели това състезание, и двете услуги ще бъдат тествани с ограничена градска клиентска база и цената им може би ще бъде висока.


You will find more infographics at Statista


© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X