Операторски Технологии

Ericsson и Intel създават заедно облачна 5G платформа

Владимир Владков

Ericsson и Intel обявиха, че обединяват усилията си за създаването на платформа за управление на хардуера, която ще съчетае софтуерни дефинираната инфраструктура на шведската компания и дизайна на Intel Rack Scale Design.

Тази платформа ще бъде предназначена за телекомите, които са се насочил към 5G, NFV функциите и разпределения облак. Поне на теория двете компании трябва да създадат общ управляващ хардуера ресурс за всички типове работни натоварвания, който динамично се мащабира и нагоре, и надолу. Това е мечта, обещана на телекомите отдавна.

Двете фирми обясниха, че новото сътрудничество ще позволи на операторите да се възползват от възможностите да инсталират хардуер на различни доставчици, софтуерните решения на Ericsson и най-новите архитектурни решения на Intel.

„Отдавна си сътрудничим успешно с Intel, каза Ларс Мартенсон, ръководител на облачната и NFV инфраструктура за цифрови услуги в Ericsson. - Това ново сътрудничество ще се съсредоточи върху софтуера в допълнение към хардуера и ще видим, че той наистина е трансформиращ за способността на доставчиците на услуги да разгърнат отворени облаци и NFV инфраструктури - от централизирани центрове за данни до периферията. Съвместните усилия на Intel и Ericsson значително засилват конкурентоспособността и пътната карта на предлаганата от Ericsson софтуерна инфраструктура.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X