Операторски Технологии

Новият 5G чипсет Balong 5000 на Huawei поддържа мрежи 2G, 3G, 4G и 5G

Владимир Владков

Новият 5G чипсет Balong 5000 на Huawei, представен от компанията в Пекин, поддържа всички поколения мобилни мрежи, включително 2G, 3G, 4G и 5G. Чипът ефективно намалява латентността на връзката, както и разхода на енергия при обмен на данни в различни режими и значително подобрява потребителското изживяване в ранните етапи на въвеждането на 5G технологията, обясняват от китайския производител. Huawei твърди, че чипът може предостави 4.6 Gbps в обхват под 6 GHz и 6,5 Gbps при използване на милиметрови вълни. Компанията твърди още, че това е първият чип, който поддържа едновременно и „standalone”, и „non-standalone” 5G архитектури и първият, който ще поддържа V2X комуникации.

При NSA 5G мрежата се изгражда върху вече съществуваща 4G LTE мрежа, докато при SA става дума за напълно самостоятелна архитектура. Гъвкавостта на Balong 5000 му позволява да отговори на потребностите на операторите, независимо на кой етап от развитието на своите 5G мрежи се намират.

“Balong 5000 бележи много важен момент в историята на развитието на чиповете от серията Balong. Освен смартфони, чипсетът поддържа широк набор от 5G продукти, включително устройства за широколентов достъп, модели за монтиране в автомобили, както и 5G модули. Той отваря вратите пред съвсем нови сценарии, базирани на 5G връзките”, допълват от Huawei.

Huawei пусна и 5G CPR Pro - 5G рутер, който използва технология wifi 6, за да осигури скорости почти 5 Gbps. Huawei 5G CPE Pro поддържа както 4G, така и 5G връзка. В 5G мрежата видеофайл с високо качество и размер от 1GB може да бъде изтеглен за три секунди, а 8К видео може да се стриймва без никакви засечки.


Новият 5G чипсет Balong 5000 на Huawei поддържа мрежи 2G, 3G, 4G и 5G

© Владимир Владков, Networkworld.bg

Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. 

Balong 5000 разкрива цял нов свят пред потребителите, сподели Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. - Той ще подобри качеството на услугите и ще осигури високоскоростните връзки, необходими за функционирането на изкуствен интелект, много по-широко и по-смислено присъстващ в живота ни. Базиран на Balong 5000, Huawei 5G CPE Pro предоставя на потребителите по-свободен достъп до мрежата и невероятно висока скорост на сърфиране. Huawei предлага интегриран набор от услуги в областта на чиповете, устройствата, облачните услуги и мрежите. На тази база и в качеството си на лидер в 5G сферата ще осигурим на потребителите вдъхновяващо и интелигентно изживяване, засягащо всеки аспект на живота им“, каза още Ю.

5G смартфоните на Huawei с вграден Balong 5000 ще бъдат показани на тазгодишното изложение Световен мобилен конгрес в Барселона, обещават от компанията. Тези новини идват в подходящ момент за Huawei, като се има предвид цялата негативна публичност за компанията. Ричард Ю използва събитието за някои обещания, включително убеждението си, че Huawei ще изпревари Samsung и ще се превърне в най-големия в света доставчик на смартфони. Той подсказа още, че компанията ще покаже на Мобилния конгрес сгъваем 5G телефон.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X