Операторски Технологии

Intracom Telecom тества с MTS Русия своята радиосистема UltraLink™-GX80

Владимир Владков

С редица тестове, преведени от Intracom Telecom с руския мобилен оператор MTS, компанията доказа огромния капацитет на своята радиосистема UltraLink™-GX80, работеща в обхвата E-band. Руският оператор използва решенията в E-обхвата на Intracom от 2016 г., като те са подходящи за големите разстояния в страната

В началото на тази година компанията е осъществила три успешни експеримента, целящи постигане на голям капацитет на суперголеми разстояния. Първият полеви тест е проведен в района на Санкт Петербург, като системата е предоставила стабилна работа при най-висока степен на модулация от 256 QAM, което означава капацитет на линията за данни 10 Gbps на разстояние 8,27 км. Линията е била в работоспособно състояние повече от 45 дена, демонстрирайки отлична производителност.

Вторият полеви тест е проведен в Новосибирск, поддържайки 3 интерфейса CPRI за фронтхол приложения. UltraLink™-GX80 е свързала успешно съществуващата инфраструктура на MTS. На практика трите интерфейса CPRI са обслужвали 6 отдалечени радио базови станции, като три от тях са били 3G, а останалите са 4G/LTE Advanced. По този начин компанията демонстрира огромните възможности на платформата UltraLink™GX80 да обслужва няколко клетъчни мрежи, като осигурява големи спестявания в мрежата за радиодостъп (RAN).

Третият тест е проведен в Западен Сибир, където линията е свързала двата северни града Салехард и Лабитнанги над река Об. Системата постига отлична производителност, поддържайки почти 9 Gbps капацитет за данни на разстояние 13,64 км. Това е най-голямото разстояние, на което е постигнат толкова голям капацитет за връзка в E-Band.

“Еволюцията на мобилните мрежи е нужна заради изискваните все по-големите капацитети за данни във всички сегменти на мрежата. Нуждата от поддръжка на по-големи капацитета в транспортните мрежи става жизненоважна днес и в близко бъдеще. Ние сме удовлетворени от резултатите от полевите тестове, проведени с Intracom Telecom, както и от постигнатата производителност на UltraLink™-GX80, покриващи „изключително големи“ разстояния и различни приложения като backhaul и fronthaul”, обяснява Андрей Ушацкий, вицепрезидент на MTS, отговарящ за технологиите и ИТ.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X