Операторски Технологии

Ericsson подсили решенията си за 5G транспортна мрежа

Владимир Владков

Сценариите за бъдеща употреба на 5G поставят все по-големи изисквания към мрежите. Именно затова Ericsson подобри решения та си за мобилен пренос от край до край, базирани на опита на компанията в радио технологиите, като към тях са добавени най-добрите в съответния клас транспортни технологии на Juniper Networks и израелската ECI Telecom.

Съгласуваността между радиомрежата, опорната мрежа и транспортния слой има критично значение, за да могат бъдещите 5G мрежи да отговорят на изискванията на модерните мобилни широколентови услуги, фиксирания безжичен достъп (именно с това стартира AT&T в САЩ до края на годината), огромния брой IoT датчици. В тази среда транспортният слой трябва да се следва бързата еволюция на радиотехнологиите и на архитектурата на 5G мрежите, обясняват от Ericsson.

Вездесъщите транспортни решения както за 4G, така и за 5G бързо се внедряват от операторите, а флагманският продукт за мобилна бекхол свързаност на Ericsson - Router 6000, се използва от почти 60 оператора. Над 110 оператора вече използват микровълновата технология MINI-LINK, която според Ericsson е готова да отговори на изисквания на 5G.

За да подсили още повече своето 5G портфолио, компанията разширява партньорството си с Juniper Networks. Продуктовата фамилия Ericsson Router 6000 ще бъде допълнена с опорните и периферни решения на Juniper, предоставящи безпроблемна свързаност между радиоклетката и опорната мрежа. Продуктите за сигурност на Juniper също ще са част от решението на Ericsson, защитавайки мобилните мрежи на операторите като част от подхода за сигурност от край до край, който се прилага както за съществуващите, така и за новите 5G мрежи.

Ericsson допълва и оптичните си продукти чрез ново партньорство с ECI, глобален доставчик на решения за еластични мрежи.

Решението за управление и оркестриране ще предостави интегриран SDN контрол за възлите на Ericsson, Juniper и ECI, давайки възможност за автоматизиран контрол на мрежата за приложения като разделяне на мрежата на пластове (network slicing) и оптимизиране на трафика, така че мрежите да осигуряват възможно най-доброто потребителско изживяване.

Ericsson обяви също и нови транспортни решения, адаптирани за създаването на цялостно решение Street Macro за разгръщане на 5G в милиметровия радиочестотен обхват.

Според IHS Markit, мобилната транспортна инфраструктура е критична за осигуряването на пикова производителност на 5G радиомрежите, така че те да изпълняват обещаните нови 5G услуги. Допълвайки своите решения за микровълнов транспорт и IP бекхол свързаност с оптичен транспорт, периферни, опорни и защитни платформи на свои партньори, Ericsson ще подобри позициите си на пазара на интегрирани мобилни транспортни решения, обясняват анализаторите.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X