Операторски Технологии

Qualcomm подсказа, че скоро ще има нова платформа за 5G

Владимир Владков

Qualcomm разкри някои детайли за свой флагмански процесор от следващо поколение, който щял да преобрази индустриите след пускането на 5G услугите през следващите 2 години.

Компанията каза, че системата в един чип (SoC), която още няма официално име, ще бъде изградена чрез 7-нанометров производствен процес и ще може да работи в комбинация с нейния 5G модем Snapdragon X50, който се очаква да бъде „първата 5G съвместима мобилна платформа за премиум клас смартфони и други мобилни устройства“.

Президентът на Qualcomm Кристиано Амон потвърди отново по-ранни срокове за наличност на 5G терминали, заявявайки, че работата на компанията с партньорите е “на път да помогне за пускането на първите 5G мобилни хотспот устройства до края на 2018 г., а смартфони, използващи мобилната платформа от следващо поколение, ще има през първата половина на 2019 г.“

Компанията не предостави повече подробности, но каза, че платформата е „проектирана да даде възможност на премиум свързаните устройства да предложат ново интуитивно изживяване и взаимодействия с енергийно ефективни функции като вграден изкуствен интелект, превъзходен живот на батерията и изключителна производителност“. Платформата ще осигури и „иновативни технологии, решения, приложения в автомобилната индустрия и IoT”.

Qualcomm ще започне да изпраща мостри от технологията на редица производители на устройства, като се очаква да публикува пълните спецификации през последното тримесечие на годината. В края на декември ще се проведе технологичната конференция на компанията Snapdragon Tech Summit.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X