Операторски Технологии

И Vodafone се включи в проекта за отворена мрежова автоматизация ONAP

Владимир Владков

Vodafone Group се присъедини към проекта за отворена мрежова автоматизация Open Network Automation Platform (ONAP), чиято цел е да разработи и рекламира технологии, позволяващи по-лесното разгръщане в операторските мрежи на новите концепции NFV и SDN.

Членовете на организацията включват операторите AT&T, China Mobile, China Telecom и Orange, както и основните играчи в телекомуникационния бизнес като Ericsson, Huawei, ZTE, Cisco и Nokia.

Групата бе създадена, за да подкрепи използването на технологии с отворен код и да предостави обща платформа за мрежова автоматизация за цялата телекомуникационна индустрия. Освен оператори и доставчици на инфраструктурно оборудване и услуги, общността на ONAP включва и повече от 1000 независими разработчици.

ONAP посочи, че ангажирането на Vodafone с този проект ще даде тласък на усилията на групата да развива технологиите за мрежова виртуализация.

„Със своя мащаб, експертен опит и фокус върху трансформирането на толкова голяма група от компании, Vodafone е в изключително добра позиция да преведе инициативата ONAP от стадия на дизайн и проекти към практически внедрявания в цялата индустрия“, допълват от организацията.

Vodafone Group обяви и ново партньорство в областта корпоративните облачни услуги с IBM, която също участва в ONAP, като това е възможност телекомът да разшири своите предложения за бизнеса, използвайки хибридни облачни услуги.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X