Операторски Технологии

Бързи радиорелейни решения показва Intracom Telecom на Mобилния конгрес в САЩ

Владимир Владков

Нови системи и продукти за фиксиран безжичен достъп (FWA), микровълнови радиорелейни линии и fronthaul продукти за 4G и бъдещите 5G мрежи ще покаже Intracom Telecom на Световния мобилен конгрес в САЩ. Бързото развитие на мобилните технологии от щатските оператори стимулира провеждането на „американска“ версия на иновативното търговско изложение WMC, организирано от GSMA в Сан Франциско – Moscone Center. В този комплекс през септември традиционно се провеждаше и партньорската конференция на Intel (IDF).

Сред водещите теми на събитието освен естествено перспективите за 5G мрежите са бъдещеото на изкуствения интелект, „поглъщащо“ изживяване с помощта на виртуалната и добавената реалност (AR/VR), умните градове, безпилотните летателни апарати, автономните коли като услуга и редица други.

Именно в САЩ Intracom Telecom се се надява да разшири пазарното си присъствие, разчитайки и телекомуникационен софтуер и решения, свързани с Интернета на нещата (IoT), както и с богато продуктово портфолио от услуги за интелигентния град.

Компанията ще представи радиорелейното си решение тип „точка до много точки (PtMP) WiBAS™-Connect, работещо в обхвата 28GHz за предоставяне на безжичен фиксиран достъп до домове и бизнес сгради с капацитет до 1 Gbps.

Другият сравнително нов продукт на Intracom Telecom с гигабитов безжичен капацитет е StreetNode™ V60-PTP, който работи в честотния диапазон V-band (милиметровият обхват от 40 до 75 GHz), като ще наблегне върху предимствата на своите милиметрови решения, включително лесен монтаж и голям капацитет. Те са от съществено значение за Интернет оператори, които искат да разширят мащаба на своите оптични мрежи, особено в крайградски и по-слабонаселени и отдалечени региони.

Системата UltraLink™-GX80 оперира в честотния спектър E-Band

Системата UltraLink™-GX80 оперира в честотния спектър E-Band

Освен това Intracom Telecom „поглежда“ и към бъдещите 5G мрежи, предоставяйки на мобилните оператори, които се подготвят за новото поколение мобилни инфраструктури, радио решение с ултрависока производителност - до 10 Gbps в режим дуплекс. Системата UltraLink™-GX80 оперира в честотния спектър E-Band (71-76 GHz и 81-86 GHz), като поддържа пренос на Ethernet трафик или на CPRI трафик (във втория случай до 3 трафични потока), като дава възможност на операторите да разширят покритието на своите централизирано управлявани мрежи за радиодостъп (C-RAN). Серията системи OmniBAS пък се използват от мобилните оператори за изграждане на радиорелейна бекхол свързаност на базовите станции.

Вторият акцент в представянето на Intracom Telecom в САЩ ще са софтуерни решения, включително за доставка на цифрово съдържание, за управление на клиентското изживяване, за монетизиране на новите услуги, както и за подобряване на оперативната ефективност на мрежите. Специално за телеком сектора компанията е разработила платформа за анализ на Големи данни, чиято работа ще бъде демонстрирана в реално време на щанда в Сан Франциско. Очаква се интерес и към платформата за виртуализирани Wi-Fi услуги, чрез която доставчици на телеком услуги, обществени организации и частни предприятия могат да обединят и да споделят своите точки за безжичен достъп, създавайки нова мрежа от услуги и нови бизнес модели, разчитащи на синергията.

Третият фокус на Intracom Telecom са решенията за интелигентния град, включващи умно осветление, умно паркиране, управление на отпадъците, мониторинг на трафика и телекомуникационни услуги. Основа за тези „умни“ системи е платформата на компанията за обединена IoT оркестрация и монетизация, която осигурява 360-градусов поглед към всички интелигентни услуги в града. На изложението в САЩ ще бъдат представени и най-новите допълнения за интелигентни свързани домове и свързани автомобили. В САЩ компанията работи успешно чрез дъщерното си дружество Conklin-Intracom, чрез което ще демонстрира своята мултиекранна платформа IPTV&OTT. Тя дава възможност за групиране на различно цифрово мултимедийно съдържание и доставянето му до всяко свързано устройство, независимо от типа на преносната мрежа.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X